Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. marec 2023

Dive-In-Dialogue v Atenah

Profesor naše šole, Goran Matešič, je bil del devetčlanske slovenske ekipe na mednarodnem izobraževanju projekta Dive-In-Dialogue (slo. Potopi se v dialog«) v Atenah. Izobraževanje je potekalo od 2. do 4 februarja. 
Projekt sofinancira Evropska Unija iz programa Erasmus+, KA2 Strateška partnerstva in je združil partnerje iz Španije (Universitat de Barcelona – vodilni partner), Slovenije (Razvojno izobraževalni center Novo mesto), Grčije (Kentro Merimnas Oikogeneias kai Paidiou), Nizozemske (European School Heads Association), Severne Makedonije (NRC - National Roma Centrum kumanovo).
Cilj projekta je vključiti oziroma spodbuditi vključevanje metode pogovornih oziroma dialoških srečanj v učni proces. Raziskave so pokazale, da je možno izboljšati učno uspešnost s pomočjo dialoških srečanj in da učenci oziroma dijaki pozitivno reagirajo na tako obliko dela. Srečanja, v katerih je predvsem poudarek na dialogu in aktivni participaciji učenca/dijaka, so se pokazala kot plodna tla za razprave in učenje o največjih svetovnih delih iz področja znanosti in umetnosti. To je tudi en od ciljev projekta – razbiti predstavo o tem, da je pogovor o največjih svetovnih delih zgolj domena intelektualne elite. 
V Atenah so nam v prostorih grške izobraževalne organizacije KMOP predstavili teoretično osnovo izvajanja dialoških srečanj. Obiskali smo tudi šolo 1st General Lyceum of Markopoulo, kjer smo videli tudi praktičen primer uporabe dialoških srečanj.
Izobraževanje smo zaključili z evalvacijo in dogovorom o izvedbi dialoških srečanj na naših matičnih šolah oziroma ustanovah.

slika Atene