Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. maj 2022

Uniforme medicinskih sester skozi čas

Podoba medicinske sestre je prepoznana tudi po uniformi, zato so ob 12. maju, mednarodnem dnevu medicinskih sester, dijakinje in dijak iz Z2c sešili različne uniforme, ki so jih nosile medicinske sestre v različnih zgodovinskih obdobjih.
Tudi uniformo Angele Boškin, prve medicinske sestre na Slovenskem, nam je uspelo predstaviti na stojnici na hodniku naše šole.
Lahko bi rekli, da smo imeli modno revijo uniform medicinskih sester skozi čas, predstavili pa smo tudi pripomočke za zdravstveno nego iz zgodovinskega kotička, npr. boben za shranjevanje sterilnega materiala.
Navdušeni so bili tudi obiskovalci, ki smo jih povprašali, če vedo, kaj praznujemo, pa so v veliki večini dobro vedeli za praznik medicinskih sester.
Ob prazniku smo pripravili tudi razstavo na bolniškem oddelku SB NM ter izdelali čestitke medicinskim sestram in zdravstvenikom, predvsem pa praznovali skupaj z dijaki, ki ponosno stopajo na pot poklica medicinske sestre.