Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

23. maj 2022

Sprejem športnic Iris Zoran in Nike Šinkec pri ravnateljici

Ravnateljica Damjana Papež je zaradi odličnih državnih in mednarodnih rezultatov sprejela športnici Iris Zoran in Niko Šinkec.
Po uvodnem nagovoru ravnateljice in predstavitvi rezultatov je stekel sproščen pogovor. Iris in Nika sta povedali, kako usklajujeta šport in šolske obveznosti ter kakšne  cilje imata v prihodnosti tako na športni kot življenjski poti. Iris letos zaključuje šolanje na naši šoli in želi nadaljevati v smeri kemije. Nika je dijakinja programa kozmetični tehnik in pred njo sta še dve leti šolanja na naši šoli, zato o nadaljnjem izobraževanju še ne razmišlja prav veliko. Njene misli so usmerjene predvsem v šport, saj lovi normo za evropsko ter svetovno prvenstvo. 
Poleg rezultatov, ki jih dosegata na klubski in reprezentančni ravni, obe zastopata šolo tudi na šolskih športnih tekmovanjih. 
Iris Zoran, dijakinja zaključnega letnika programa kemijski tehnik, je članica kegljaškega kluba Pivka. Je članica U18, U23 ter članske državne reprezentance. Po večkratnih državnih naslovih ter osvojenih lovorikah na tekmovanjih po državi nas je avgusta 2021 razveselila kar s tremi medaljami na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Sloveniji. Kot članica reprezentance U18 je osvojila 2. mesto med posameznicami ter 2. mesto ekipno. Kot članica U23 pa je  v disciplini Tandem mix v paru z Žigo Požarjem postala svetovna prvakinja. 
Iris je ravnokar zaključila z nastopi v Elvi v Estoniji, kjer je od 17. 5. do 22. 5.2022 potekalo finale svetovnega pokala U18 ter Svetovno prvenstvo U23.  V posamičnem finalu deklet U18  je bila Iris Zoran s 631 podrtimi keglji premočna za vso konkurenco in je postala zmagovalka Svetovnega pokala, v kombinaciji pa je končala na 5. mestu (do medalje ji je zmanjkalo 12 kegljev). Na svetovnem prvenstvu, ki se je začelo dan za tem, je z ekipo deklet U23 osvojila naslov ekipnih svetovnih podprvakinj.

Nika Šinkec, dijakinja drugega letnika programa kozmetični tehnik, je članica Atletskega kluba Šentjernej. Nika je v hudi konkurenci v prestižni disciplini teku na 100m ves čas v vrhu slovenske atletike. V dvorani tekmuje v teku na 60 m ter na 100 m in 200 m na prostem. Poleg stalnih odličnih rezultatov v svoji starostni kategoriji moramo izpostaviti kar nekaj odličnih rezultatov: drugo mesto na članskem državnem prvenstvu maja 2021 v Kranju z rezultatom 11.99, junija 2021 na državnem prvenstvu U18 v Novem mestu prvo mesto z 11.97, avgusta 2021 je zastopala slovensko reprezentanco U18 v Kraljevem, kjer je v finalnem teku z 12.24 osvojila srebrno medaljo. Februarja letos je ponovno zastopala slovenske barve ter na 6. Balkanskih igrah v Beogradu v dvorani v teku na 60 m z rezultatom 7.72 osvojila 6. mesto.
Urška Korasa

IMG 4460  IMG 4466  IMG 4493  IMG 4502

IMG 4438  IMG 4437  IMG 4490