Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. december 2021

NOVEMBER – mesec preprečevanja odvisnosti

V okviru Zdrave šole so se dijaki tretjih in četrtih letnikov v mesecu novembru posvetili preprečevanju odvisnosti. Izdelali so zloženko, ki vsebuje veliko koristnih informacij v zvezi s tveganimi ravnanji med mladimi. Zloženko so predstavili pri razrednih urah. Vzpostavljena je bila posebna spletna stran, ki jo najdete na spletnem naslovu: https://www.tosemjaz.net/. Na njej lahko dijaki strokovnjakom s področja preprečevanja odvisnosti zastavljajo različna vprašanja, na katera odgovarjajo zdravniki, psihologi, socialni pedagogi … Tak način komuniciranja je pomemben zato, ker mladostniki pogosto želijo ostati anonimni in lažje zastavijo vprašanje po spletnem mediju kot pa osebno staršem ali učiteljem.  

Dijaki so izdelali tudi plakat in na njem prikazali različne oblike odvisnosti, s katerimi se srečujejo mladi: odvisnost od alkohola, kajenja, prehrane, digitalnih naprav, različnih kemičnih substanc ... Nastala je zanimiva predstavitev, ki jo lahko vidite na šolskem hodniku in mimoidoče pritegne s svojo vsebino. 
Marinka Cerovšek, Zdrava šola

Zdrava šola