Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. september 2021

Iris Zoran iz K4a svetovna prvakinja v kegljanju

Iris Zoran je v paru z Žigo Požarjem v disciplini tandem mix postala svetovna prvakinja v kegljanju. Svetovno prvenstvo za mlajše člane in članice je potekalo v Kranju in Kamniku, in sicer med 28. in 31. 8. 2021. V disciplini TANDEM MIX (mešani pari igrajo dva seta po 30 lučajev mešano) sta Iris Zoran in Žiga Požar vzdržala vse pritiske tekmecev. V polfinalu sta po dodatnih metih premagala avstrijski, nato pa v finalu prav tako po dodatnih metih še favorizirani par s Hrvaške. 
Iris nas z vrhunskimi rezultati razveseljuje že ves čas šolanja na naši šoli. Je članica Kegljaškega kluba Pivka. Kegljaška zveza Slovenije  jo je v letu 2020  razglasila za kadetinjo leta. Iris ima za sabo lepo število odmevnih rezultatov.  Še kot članica Kegljaškega društva Krka Novo mesto je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji v kategoriji do 14 let osvojila dve zlati in eno srebrno medaljo, na svetovnem prvenstvu U-18 v kegljanju v čeških Rokycanih pa z reprezentanco Slovenije bronasto medaljo. Kot članica pivškega kluba je lani na državnih prvenstvih sama ali s soigralkami v različnih kategorijah dosegla vrsto odličnih uvrstitev, in sicer 3. mesto med mladinkami ekipno, 1. mesto v ženskem tandemu U-23, 3. mesto med kadetinjami kombinacija, 2. mesto v sprintu U-23, 1. mesto v mešanem tandemu U-18, 2. mesto v tandemu mladinke in 3. mesto med kadetinjami kombinacija posamezno. 

IMG 6433  IMG 6432  IMG 6431  IMG 6430  IMG 6429