Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

2. junij 2022

Dijaki iz Smedereva na praksi v Novem mestu

Od 16. do 27. maja 2022 so bili preko projekta Erasmus + »Unapredi veštine i primeri ih« na izmenjavi dijaki Medicinsko-farmaceutske škole »Sv. Petka« iz Smedereva. Poleg krepitve mednarodnega sodelovanja je bil namen projekta, nadgraditi praktično znanje in spoznati nove načine dela ter pridobiti nove veščine. Sodelovalo je pet dijakov zdravstvene usmeritve, ki so opravljali praktični pouk v Splošni bolnišnici Novo mesto in sedem dijakov farmacevtske usmeritve, ki so opravljali praktični pouk v Dolenjskih lekarnah in laboratorijih na naši šoli. Spremljala sta jih dva profesorja, ki sta bila prisotna pri posameznih urah pouka. 
Poleg obveznega praktičnega pouka so si na šoli ogledali zaključno prireditev za 4. letnike, ogledali so si Novo mesto in Ljubljano, organiziran je bil strokovni ogled tovarne zdravil Krka, d. d., Novo mesto, in Zdravstvenega doma Novo mesto. 
Ob zaključku smo na šoli pripravili krajšo slovesnost, na kateri jim je ravnateljica izročila simbolična darila, ki jih bodo spominjala na gostovanje pri nas. Gostje so povedali, da so spoznali veliko novega, se veliko naučili in bi se radi še vrnili v Slovenijo. Hvaležni so, da so bili kot naši gostje lepo sprejeti na šoli in praksi. Mentorji, ki so jih vodili na praksi, so jih pohvalili kot motivirane, vedoželjne in marljive. 
Nekaj utrinkov z zaključnega srečanja si lahko ogledate na fotografijah.