Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. oktober 2021

Atletska ekipa dijakinj naše šole v družbi najboljših ekip v državi

13. 10. 2021 je v Mariboru potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije v atletiki za dijake in dijakinje srednjih šol. Na področnem prvenstvu, ki je potekalo 5. 10. 2021 v Novem mestu, je ekipa naših dijakinj dosegla zadostno število točk in se kot deveta od šestindvajsetih sodelujočih šol iz Slovenije uvrstila v finalno tekmovanje.  
Na tekmovanju v Mariboru so naša dekleta tekmovala po svojih najboljših močeh z dijakinjami iz desetih gimnazij. Kljub okrnjeni zasedbi (manjkali sta nam dve tekmovalki) je prav vsaka  v skupni fond točk prispevala največ,  kar je na koncu zadoščalo za 11. mesto. Izpostaviti moramo dva vrhunska rezultata, in sicer 1. mesto Nike Šinkec v teku na 100 m ter 2. mesto Maše Fink v skoku v daljino. Ker pa vemo, da na ekipnem tekmovanju šteje seštevek vseh točk, ki jih posameznica prejme za dosežen rezultat, čestitamo prav vsaki, ki je na tekmovanju zastopala barve naše šole. 
Poudariti moramo, da smo se prvič v zgodovini Šolskega centra Novo mesto na finalno tekmovanje uvrstili s štirimi ekipami, in sicer: ekipa dijakov in dijakinj SEŠTG, ekipa dijakov SSŠ ter ekipa dijakinj naše šole. 
Čestitke vsem in ponosni smo na vas.
Urška Korasa

IMG 7504  IMG 7490  IMG 7483  IMG 7476

   IMG 7441  IMG 7438  IMG 7430