Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. oktober 2020

Prireditev ob zaključku natečaja Ustvarjamo v izolaciji

Sredi marca 2020, ko se je zaradi izrednih razmer šolanje začelo izvajati na daljavo in smo se morali vsi navaditi na novo stvarnost, je Srednja zdravstvena šola Novo mesto v sklopu projekta Zdrava šola z natečajem spodbudila dijake, da poiščejo navdih v novonastali situaciji. Tako je na natečaj Ustvarjamo v izolaciji prispelo 46 likovnih, slikovnih, literarnih in razvedrilnih izdelkov, ki kažejo visoko raven sposobnosti čustvenega in umetniškega izražanja. V tem času je nastala tudi glasbena skupina Ansambel Vzrok, katere član je tudi dijak Z4b Nik Macedoni. Člani skupine so na začetku vadili po videopovezavi.
V torek, 6. 10. 2020, je potekalo še sklepno dejanje natečaja, in sicer zaključna prireditev, na kateri sta udeležence natečaja nagovorila direktor Šolskega centra Novo mesto, doktor Matej Forjan, in gospa Damjana Papež, ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto. Program je popestrila obetavna pevka, dijakinja K3a Tjaša Plut, ki je zapela pesem Naj zmaga smeh, avtor katere je naš bivši dijak Dino Subašić.
Na natečaju so sodelovali: Sabina Kerin, sedaj že bivša dijakinja; Nives Krese, F3b; Aljaž Zajc, K2a; Lara Žagar, K2b; Eva Bobič, Z4b; Maša Jordan, Z3a; Nika Kovač, Z3b; Tia Kristan, Z3b; Zala Šneperger, Z3b; Ana Blažič, Z3b; Vanja Strmole, Z3b; Anja Rupar, KZ4a; Nika Kmet, Z2b; Manca Kastelic; Z1d-pti, družina Pečaver in dijakinja F3b. 
Komisija v sestavi profesoric Vide Novinec, Tadeje Lamut in Katje Jović je med prispelimi izdelki izbrala najboljše v štirih različnih kategorijah.
Nagrado v kategoriji literarnih prispevkov je prejela EVA BOBIČ iz Z4b,
nagrado v kategoriji likovnih prispevkov je prejela ANJA RUPAR iz KZ4a,
nagrada v kategoriji slikovnih prispevkov je šla v roke dijakinji iz F3b,
nagrada v kategoriji razvedrilo pa MANCI KASTELIC iz Z1d-pti.
Vsi udeleženci natečaja so dobili priznanje za sodelovanje, saj so dokazali, da lahko izolacijo obrnejo sebi v prid in ustvarijo enkratne izdelke. Vsem izrekamo iskrene čestitke!
Katja Jović, prof.


 DSC0379   DSC0374   DSC0373   DSC0369   DSC0368   DSC0363   DSC0362   DSC0356   DSC0354   DSC0350   DSC0348   DSC0341





Ta brskalnik ne podpira PDF datoteke. Za ogled si datoteko prenesite: Prenesi obvestilo .

www.sc-nm.si, zavihek Informacije, Office365