Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

21. oktober 2019

Obisk Dolenjskega muzeja v okvirju projekta MuseSchool

Naši dijaki so v okviru projekta MuseSchool obiskali Dolenjski muzej in arheološko najdišče Kapiteljska njiva. S pomočjo pametnih telefonov oziroma mobilne aplikacije Actionbound so odkrivali in raziskovali zanimive točke iz zgodovine Novega mesta, predvsem iz zgodovine stare železne dobe. V muzeju je bila organizirana tudi učna delavnica, v kateri so dijaki tiskali podobe prazgodovinskih steklenih jagod na majice in ustvarjali zgodbe iz motivov, ki se nahajajo na prazgodovinskih situlah. Najprej so sodelovali dijaki oddelka K1a (v četrtek, 26. 9.) in dijaki oddelka K1b (v petek, 27. 9.). Teden za tem sta bila na vrsti oddelka F1a in F1b, in sicer v četrtek, 3. 10. in v petek, 4. 10.

Evropski projekt MuseSchool - Integration of Museums into School Education je financiran v okviru programa Erasmus+, Ključni ukrep 2, Strateško partnerstvo na področju šolskega izobraževanja. Trajal bo do decembra 2020, v njem pa sodeluje osem partnerskih organizacij iz šestih držav: Grčije, Italije, Poljske, Slovenije, Španije in Turčije. Osnovna tema usposabljanja v Novem mestu je bila, kako vključiti muzeje v izobraževalni sistem in naše življenje.
Objava Dolenjski muzej 3 Objava Dolenjski muzej 2 Objava Dolenjski muzej 1