Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

24. september 2018

Mednarodni projekt ERASMUS + na otoku Visu v septembru 2018

20 dijakov  naše šole in profesorici Darja Urbas in Marija Račič smo prve šolske dni novega šolskega leta odšli na morje po nova znanja in mednarodne izkušnje.
Na Visu na Hrvaškem smo zablesteli s predstavitvijo Slovenije in  predstavitvijo semen, ko smo dijakom in profesorjem razdelili semena sončnic in sadike slovenskih nageljnov ter tulipanov.
Pripravili smo stojnico s slovenskimi dobrotami, na kateri smo ponudili slovensko potico in salamo ter poskrbeli  za zdravje, saj smo predstavili skrb in delo za zdravje na naši šoli s predavanjem Health care at School centre Novo mesto.  Prav vsak udeleženec si je imel možnost  izmeriti glukozo v krvi s telefonom in telesno temperaturo z novim, brezkontaktnim termometrom.
Živeli in delali smo skupaj osem dni in medsebojno učenje za poklic in življenje je prišlo še kako prav. Prinesli smo nova občutja, pa tudi rožmarin in sivko, ki bosta krasila vrt Šolskega centra Novo mesto.
Spoznali smo nove prijatelje, navezali stike in uživali na morju in soncu.

Darja Urbas in Marija Račič, profesorici SZKŠ