Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

21. oktober 2020

10 let KZ

V letošnjem šolskem letu 2018/19 mineva 10 let izvajamo program kozmetičnega tehnike na Srednjem zdravstvenem in kemijskem šoli v Šolskem centru Novo mesto. Jubilej smo obeležili s kulturno prireditvijo, ki smo jo pripravili v petek, 10. maja 2019, ob 12.15 v Športni dvorani Leona Štuklja.
Na prireditvi smo ujeli nekaj zgodovinskih trenutkov in se spomnili začetnega izobraževanja za poklicno kozmetično tehniko.  Dijaki kozmetične usmeritve so s svojimi plesnimi in pevskimi spretnostmi zagotovljeni za popestreno in prijetno vzdušje.  Obiskovalci in zaposleni v Šolskem centru Novo mesto so si po prireditvi ogledali praktično izvedbo ličenja, ki so jo dijakinji s svojimi spretnostmi in veščinami izvajali med samo prireditvijo.
Izdali smo tudi zbornik, v katerem so predstavljeni zgodovinski razvojni šoli, prva generacija, ki je izzola za kozmetično tehniko, v njihovem učiteljskem zborniku.  Predstavili smo predmetnike, posebno pozornost smo namenili predstavitvi strokovnoteoretičnih predmetov in izvajanju praktičnega usposabljanja za delo Europraksi. Zbornik obsega tudi prikaz interesnih dejavnosti, udejstvovanja na tekmovanjih iz znanja in športa ter uspeha na poklicni maturi.  Na koncu so zbrane tudi vse generacije, ki so se v šolo vpisale v preteklih 10 letih.  
Druženje smo zaključili s pogostitvijo in zasebnim medsebojnim druženjem, kjer smo se izmenjali s prenosom spominov glede kozmetičnega programa.