Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

13. april 2018

23. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanja Angele Boškin

Gostiteljica letošnjega 23. državnega tekmovanja srednjih zdravstvenih šol za priznanja Angele Boškin, ki je bilo 6. 4. 2018, je bila Srednja zdravstvena šola Celje. Častno pokroviteljstvo nad tekmovanjem je prvič prevzela Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.
Našo šolo je zastopalo 5 dijakov iz programa zdravstvena nega in 4 dijaki iz programa bolničar-negovalec, ki so tekmovali na temo Prva pomoč in nujna medicinska pomoč pri akutnih zastrupitvah in dosegli izvrstne rezultate. Lucija Mohar iz Z2. a je pod mentorstvom Slađane Sladojević in Natalie Zver Zupančič osvojila zlato priznanje, Ilfada Mušić iz B1. a pa je pod mentorstvom Marte Lindič in Uroša Frankoviča osvojila srebrno priznanje.
Dijaki pa so tudi likovno in literarno ustvarjali, in sicer na temo Pravica do zdravstvene nege za vse. Dijakinja Kaja Selko iz Z1. c je na literarnem natečaju s prispevkom Tudi jaz sem človek pod mentorstvom Katje Jović dosegla bronasto priznanje.
Iskrene čestitke vsem sodelujočim, mentorjem, predvsem pa dobitnikom priznanj, ki so pripomogli k še enemu uspehu naše šole!

Fotografije