Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

24. januar 2018

10 let izvajanja rednega izobraževalnega programa farmacevtski tehnik

V letošnjem šolskem letu 2017/18 mineva 10 let izvajanja rednega izobraževalnega programa farmacevtski tehnik na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Šolskega centra Novo mesto.  Jubilej  smo obeležili  s kulturno prireditvijo in priložnostno razstavo, ki smo ju pripravili v četrtek, 25. 1. 2018, ob 13. uri v avli naše šole. Na prireditvi smo se ozrli v preteklost in se spomnili začetkov izobraževanja za poklic farmacevtski tehnik v Novem mestu. Dogajanje smo popestrili z glasbo, recitacijo in kratko dramsko uprizoritvijo omenjenega poklica. Obiskovalci in zaposleni na Šolskem centru Novo mesto so si po prireditvi ogledali razstavo na šolskem hodniku, ki skozi fotografijo in besedo popelje gledalca po 10-letni prehojeni poti.
Da bo letošnji jubilej ostal v trajnem spominu, smo izdali tudi zbornik, v katerem so predstavljeni zgodovinski razvoj šole, prva generacija, ki se je izšolala za farmacevtske tehnike, in njihov učiteljski zbor. Predstavili smo predmetnike, ki so se zamenjali v času izvajanja programa. Posebno pozornost smo namenili predstavitvi strokovnoteoretičnih predmetov in izvajanju praktičnega usposabljanja pri delodajalcu ter Europraksi. Zbornik obsega tudi prikaz interesnih dejavnosti, udejstvovanja na tekmovanjih iz znanja in športa, natečajih na umetniškem področju, pri raziskovalnem delu ter uspehe na poklicni maturi. V pričujočem zborniku so zbrane tudi vse generacije, ki so se v šolo vpisale v preteklih 10 letih.

Petra Krulc, prof.