Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. april 2017

Svetovni dan zdravja

Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli na Šolskem centru Novo mesto  smo  v  prvem  tednu aprila v počastitev svetovnega dneva zdravja izvedli različne dejavnosti. Tema letošnjega dneva zdravja  je SPREGOVORIMO O DEPRESIJI. V sklopu tega smo na šolskem centru za dijake in učitelje ves teden izvajali različne dejavnosti.
Skozi cel teden smo izvajali naslednje telesne aktivnosti: test hoje, meritve telesne sestave, nordijska hoja, tekmovanje v sklecah. Sodelovalo je 15 učiteljev ter 100 dijakov.
Poseben poudarek smo dali zdravi malici s sloganom JEJMO ZDRAVO – JEJMO LOKALNO.
Dijaki 1. in 2. letnikov SZKŠ so si ogledali film NE MEČ'MO HRANE STRAN, dijaki 3. in 4. letnikov pa so poslušali predavanje Andreja Pešca na temo PREMAGAJ DEPRESIJO, STRAH IN STRES TER OSVOBODI SVOJ POTENCIAL.  
Vrhunec dogajanj smo strnili v petek, 7. aprila 2017, ko smo na glavnem hodniku šolskega centra pripravili stojnice za zdravo življenje.
Dijaki 3. b programa zdravstvena nega so skupaj z mentorico Marijo Račič merili vitalne funkcije ter kapilarni odvzem krvi za meritev glukoze v krvi. Opravljenih je bilo 105 meritev glukoze ter še več meritev vitalnih funkcij.
Za stojnico S PREHRANO NAD DEPRESIJO so dijaki 2. a programa bolničar-negovalec skupaj z mentorico Manco Kapš pripravili zdrave napitke, neslano pogačo ter zdrave nesladkane piškote kar so obiskovalci lahko tudi poizkusili.
Na športnih igriščih je direktor Štefan David s pomočnico ravnateljice Katjo Hrovat podelil priznanja najmočnejšim na tekmovanju v sklecah. Zmagovalca sta bila dijakinja Džejlana Bebić iz oddelka 3. a, program zdravstvena nega, z 38 sklecami, ter Lan Jerbič iz oddelka 1. a, računalniški tehnik, s 66 sklecami. Dijaka sta dobila tudi praktično nagrado, set uteži.
                           
Barbara Stopar,
vodja Zdrave šole