Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. oktober 2016

Strokovna ekskurzija München in Salzburg

V petek, 7. 10. 2016, smo se dijaki zaključnih letnikov kemije in farmacije odpravili na strokovno ekskurzijo v München in Salzburg. Naša pot se je začela precej zgodaj, saj smo se že ob dveh zjutraj odpravili iz Novega mesta in pričeli našo dvodnevno dogodivščino.
V zgodnjih dopoldanskih urah smo prispeli v München, kjer nas je pričakalo precej klavrno vreme. Najprej smo obiskali znameniti münchenski tehniški muzej, kjer smo si  lahko ogledali zbirke  astronomije, rudarstva, glasbe, farmacije ... Sledil je ogled mesta ter  težko pričakovani prosti čas v mestu. Avtobus nas je nato odpeljal na drugo stran mesta, kjer smo si ogledali olimpijski park, se povzpeli na olimpijski stolp in obiskali BMW Welt, kjer so nas navdušili najrazličnejši modeli avtomobilov in motorjev. Precej pozno smo se nastanili v hostlu, povečerjali in izmučeni zaspali.
Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na ogled koncentracijskega taborišča Dachau. Prav vsak predel taborišča – dvorišče, barake ujetnikov, krematorij, muzej, je na nas pustil poseben pečat. Po dveh urah vožnje z avtobusom smo prispeli v mesto Hallein, kjer smo si ogledali rudnik soli. Nadeli smo si zaščitna rudarska oblačila in se z vlakcem odpeljali globoko pod površje. Del poti po rudniku smo prehodili, razburljivejši del poti pa je bil sestavljen iz spusta po lesenih toboganih in  vožnje s splavom po podzemnem slanem jezeru. Kljub dežju je sledil še ogled mesta Salzburg. Tu smo zopet  imeli na voljo nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili bodisi za ogledovanje izložb, kupovanje spominkov ali pa za gretje premraženih nog in rok v kavarnah in gostiščih. S tem se je naša precej mokra, a razburljiva ekskurzija zaključila. V Novo mesto smo se vrnili v poznih večernih sobotnih  urah.

Urša Skube, FT 4. a