Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

16. november 2016

Skrb za zdravje na Srednji zdravstveni in kemijski šoli ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni

14. novembra 2016 smo na Srednji zdravstveni in kemijski šoli poskrbeli za zdravje dijakov, profesorjev, staršev dijakov in drugih obiskovalcev Šolskega centra Novo mesto, saj smo želeli obeležiti svetovni dan sladkorne bolezni, ki je velik in množičen problem današnjega sveta.
Dijaki 4. c zdravstvene nege so izvajali meritve arterijskega krvnega tlaka in meritve glukoze v krvi z novimi aparati, ki zelo hitro izmerijo vrednosti in pokažejo rezultat v treh različnih barvah, npr. zelena barva pomeni normalen izvid.
V okviru predmeta Kakovost zdravstvene nege – modula Podjetništvo, smo povezali dobro z zdravim in pripravili manj sladko pecivo, manj slan ali neslan kruh ter različne zdrave dobrote, ki so jih obiskovalci z veseljem preizkusili.
Da je bilo vzdušje še prijaznejše, je dijakinja Tjaša Ulčnik razveseljevala obiskovalce s prijazno melodijo harmonike.
Tudi zdravstveno-vzgojnega materiala in zdravstveno-vzgojnih nasvetov ni manjkalo, če pa so bile izmerjene vrednosti normalne, so udeleženci prejeli tudi darilo za srečo in zdravje.
Dijakinji 3. b zdravstvene nege  sta pod mentorstvom profesorice Barbare Stopar izvajali zdravstveno-vzgojne vsebine glede samopregledovanja dojk in pomena pravočasnega odkrivanja predrakavih sprememb. Ob tem pa so udeleženci prejeli tudi kokosovo kremo za nego kože, ki je delo in ideja dijakinje 4. letnika.
Povezali smo znanje zdravstvene nege z znanjem iz zdrave prehrane ter znanjem iz podjetništva in uspelo nam je narediti čudovito popoldne.
Zapisala Marija Račič,
vodja krožka Varujmo zdravje – preverimo R