Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

20. junij 2017

Najboljši na literarnem natečaju

Poročilo o sodelovanju na literarnem natečaju SdDBk

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine je aprila 2017 razpisalo 2. literarni natečaj, tokrat na temo »Ženske – še vedno prezrta polovica?« Na natečaju je sodelovalo 59 avtorjev z 120 besedili, in sicer v treh kategorijah: osnovnošolci, srednješolci in odrasli.

Več kot polovico besedil (10) v srednješolski kategoriji so prispevali dijaki naše šole:
Sara Krnc (mentorica N. Fortuna)
Tadej Pavlenč, Zala Pestotnik, Jasmina Kuplenk (mentorica J. Florjančič)
Anja Kavčič, Larisa Podržaj, Tjaša Lepšina Štefanič, Gea Papež (mentorica K. Jović)
Nina Suljić (mentorica K. Kržičnik)
Boni Peterle (mentorica V. M. Sitar)

Strokovna komisija je pred esejskim razmišljanjem dala prednost »literarnemu« jeziku, prežetim z lastno ustvarjalnostjo. Izbrana besedila odlikuje bolj dodelan ritem, stilni eksperimenti, notranja zgradba in bogatejši jezik.

 Vsa tri mesta so osvojile dijakinje naše šole:
1. mesto: Boni Peterle za kratko zgodbo
2. mesto: Nina Suljić za kratko zgodbo
3. mesto: Sara Krnc za pesniška besedila
 


Nagrade in priznanja so dijakinje dobile (Sara Krnc odsotna) na zaključni prireditvi, ki je bila v ponedeljek, 12. 6. 2017, v parku ob Knjižnici Mirana Jarca (na fotografiji s predsednico SdDBk dr. Jožico Jožef Beg). Prireditev, ki jo je organiziralo SdDBk v sodelovanju z Društvom Rastoča knjiga, je potekala v prijetnem vzdušju ob lepi slovenski besedi in spremljavi godal Glasbene šole Marjana Kozine.
Valentina Madjar Sitar