Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

30. januar 2017

Dvodnevno mednarodno srečanje E-medica v Novem mestu

V četrtek, 26. 1. 2017, so nas obiskali dijaki in profesorji iz Srednje škole za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba, Ekonomsko birotehničke škole Zadar in Pomorske škole Zadar. Po kratkem sprejemu smo se odpravili na ogled Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer so nam predstavili bolnišnico, zdravljenje bolnikov z odpovedjo ledvic ter ergonomijo. Popoldne smo šole predstavile do sedaj opravljeno delo na projektih Zdravje ledvic – odločitev je v tvojih rokah in Ergonomija. Da pa srečanje ni minilo samo v delovnem duhu, smo goste popeljali na ogled starega dela Novega mesta.
Naslednji dan, v petek, smo hiteli z oblikovanjem končne predstavitve projektov, ki jih bomo predstavili na desetem jubilejnem srečanju E-medice v Termah Tuhelj. Po delu je sledilo nekaj gibanja za zdravje in sprostitev. Goste smo popeljali na ogled naše šole in predstavitev pouka. Predstavili smo pripravo jedi za ledvične bolnike, merjenje krvnega sladkorja in zdravljenje s hemodializo ter premeščanje pacientov z uporabo ergonomije. Skratka, preživeli smo dva prijetna dneva v družbi prijateljev iz sosednje republike Hrvaške in se veselimo ponovnega druženja, ki nas čaka marca v Termah Tuhelj.
Mojca Simončič,
koordinatorica projekta