Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. september 2015

Zdravstveni turizem v Šmarjeških Toplicah

Srednja zdravstvena in kemijska šola skupaj s tremi šolami iz Republike Hrvaške sodeluje v projektu Zdravstveni turizem v sklopu mednarodnega združenja E-medica.
Ker imamo v bližini veliko term, smo dijakinje, vključene v projekt, imele na izbiro veliko gradiva, osredotočile pa smo se na temo srčno-žilna obolenja, ki jih obravnavajo v Šmarjeških Toplicah. Da bi podrobneje spoznale izvajanje zdravstvenega turizma v praksi, smo se dogovorile za ogled Šmarjeških Toplic. Tam smo preživele tri dni.
Prvi dan nas je sprejela vodja term, nam razložila, s čim se ukvarjajo, ter predstavila njihove dejavnosti. Razporedili so nas na 3 oddelke (ambulanto, negovalni oddelek in sobo za obremenitveni test). Vsaka je bila en dan drugje. Bile smo zelo navdušene nad prijaznostjo medicinskih sester in kako so nas sprejele medse. Razložile so nam vse aktivnosti, ki jih pri njih izvajajo, in kako se počutijo njihovi pacienti. Povedale so, da je pacientom najbolj všeč masaža, zelo radi pa imajo tudi aktivnosti, ki jim povrnejo dobro psihofizično počutje. Bilo nam je zelo všeč in spoznale smo veliko novega na področju zdravstvenega turizma.

Simona Petretič, ZN 3. b, Sabina Komič, ZN 4. a in Marija Marguš, ZN 3. a