Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

27. maj 2016

Zaključno srečanje prostovoljcev SZKŠ v SB NM

Naši začetki segajo v leto 2004, torej lahko rečemo, da smo prehodili že kar lepo pot. Pot ni bila strma, ker dijaki zelo radi obiskujejo bolnike v bolnišnici. V zadnjih treh letih poskušamo pritegniti tudi obiskovalce bolnišnice z različnimi stojnicami, da nas spoznajo in vidijo, kako lahko mladi prinesejo dobro voljo, mladost, prijaznost in svojo radoživost med paciente, ki so osamljeni.
Sodelovanje že od vsega začetka poteka preko Slovenske Filantropije in slednja zadnji dve leti podeljuje priznanja osnovnim in srednjim šolam, ki aktivno delajo v prostovoljstvu. Ravno prejšnji teden je Srednja zdravstvena in kemijska šola v povezavi z Splošno bolnišnico Novo mesto že drugo leto zapored potrdila naziv  Junaki našega časa za srednje šole.
Zaključnega srečanje so se udeležili vsi prostovoljci, ki so skozi celo leto obiskovali bolnike na pljučno – infekcijskem, internem, kirurškem, nevrološkem in otroškem oddelku ter mentorice šole in bolnišnice. Ga. Lučka Kosec, strokovna direktorica Splošne bolnišnice, ga. Damjana Papež, ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole, ter ga. Jožica Rešetič, koordinatorica prostovoljnega dela  so se zahvalili vsem prostovoljcem in njihovim mentoricam za svoje plemenito delo. Prostovoljci bodo vodstvu bolnišnice podelili 150 eurov, ki so jih zbrali z prostovoljnimi prispevki na stojnici ob svetovnem dnevu zdravja. Bolnišnica bo sredstva namenila za nakup pripomočkov za nego pacientov.
Dijakinjam: Kaji, Ani S., Arijeti, Niki, Tamari, Ani, Larissi, Jani, Viktoriji in Neži,  hvala lepa za lepo pripravljen in izveden kulturni program.

Zapisala: Gloria Šepec
DSCN2872 DSCN2844 DSCN2841 DSCN2834 DSCN2836 DSCN2838 DSCN2846 DSCN2849 DSCN2856 DSCN2863


Zaključno srečanje prostovoljcev SZKŠ v Splošni bolnišnici Novo mesto: http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=192197