Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. november 2015

Strokovna ekskurzija v Univerzitetni klinični center Ljubljana

V oktobru smo si z dijaki  drugega letnika programa zdravstvena nega ogledali največjo zdravstveno organizacijo v Sloveniji  -  Univerzitetni klinični center Ljubljana.
Po uvodnem delu, ko smo spoznali delo in organizacijo, smo se razdelili v šest skupin in si ogledali različne strokovne dejavnosti  te ustanove: reševalno postajo, pediatrično in nevrološko kliniko, negovalno bolnišnico ter dietno-prehrambeno službo.
Najmočnejši  vtis pri dijakih je pustil reševalni helikopter, ki je prav tisti čas pristajal na stavbi UKC Ljubljana, ter delo zdravstvenih delavcev na reševalni postaji. Le-ti so predstavili posebne delovne pogoje v primeru pojava bolezni ebole, saj imajo v Ljubljani vso potrebno opremo z vsemi osebnimi zaščitnimi sredstvi .
Delo v UKC Ljubljana zahteva veliko znanja, moralnih kvalitet človeka in praktičnih sposobnosti, zato je še kako pomembno, da že v srednji šoli spoznamo naravo dela tercialnega nivoja zdravstvenega varstva.

Zapisala: Marija Račič

Foto: Patricija Zoran (2. a ZN)