Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. oktober 2015

Strokovna ekskurzija Salzburg in München

V petek, 9.  10. 2015, smo se dijaki zaključnih letnikov kemije in farmacije ob štirih zjutraj odpravili na strokovno ekskurzijo v Salzburg in München.
Odšli smo (pre)zgodaj in večina nas je kar nekaj  ur vožnje prespalo.  V zgodnjih dopoldanskih urah smo prišli v Hallein, kjer smo si ogledali keltsko naselje, nato pa je sledil ogled rudnika soli. Oblekli smo se v zaščitna rudarska oblačila in se z rudarskim vozom odpeljali v rudnik. Del poti po  rudniku smo prehodili, nato pa smo se po lesenih toboganih spustili do podzemnega jezera, po katerem smo se peljali s splavom.
Pot nas je peljala v Salzburg, kjer smo si ogledali nekaj mestnih znamenitosti. Potem pa smo se odpravili v München, kjer smo večerjali in se v večernih urah odpravili v BMW-weldt, kjer smo si ogledali različne modele avtomobilov in motorjev.  Sledila je vrnitev v mladinski hotel, nastanitev in nočitev.
Naslednji dan smo se po zajtrku opravili v tehniški muzej. Tam je sledil voden ogled s področja farmacije, biotehnologije in zdravstva, nato pa smo imeli prosto za oglede astronomskega oddelka, planetarija, oddelka za fiziko, razstavo letal in ladij, oddelka za keramiko … Temu je sledil sprehod do središča mesta, kjer smo imeli čas za individualni potep po mestu.
Pot smo nadaljevali do koncentracijskega taborišča Dachau, kjer smo si ogledali zunanje dvorišče, barake ujetnikov, krematorij in muzejski del taborišča.
Pred odhodom domov  smo se ustavili pred Allianz areno, da smo jo lahko občudovali in naredili fotografije za spomin.
Polni novih izkušenj in spoznanj smo se v Novo mesto  vrnili v poznih večernih sobotnih urah.
Sandi Selan, K4. a