Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. september 2015

Sodelovanje dijakov Srednje zdravstvene in kemijske šole na RUDOLFOVANJU

V soboto, 12. septembra 2015, je v okviru praznovanja 650-letnice ustanovitve Novega mesta (Rudolfswertha) Pohodniško društvo Novo mesto organiziralo Rudolfovanje, pohodniško-kolesarsko-kulturno-umetniško prireditev za obuditev in oživitev Rudolfove poti po mejah bivšega mestnega pomerija Rudolfswertha, kakor ga je določil Rudolf IV. Habsburški z ustanovno listino leta 1365. Dogodek je sofinancirala Mestna občina Novo mesto, osrednji organizator kulturnega programa pa je bila Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.
Udeleženci so lahko izbirali med štirimi dogodki, in sicer med pohodom po celotni trasi Rudolfove poti (skoraj 38 km), treking kolesarjenjem po celotni trasi Rudolfove poti, osrednjim pohodom (12 km) s kulturno-umetniškim programom, ki so ga pripravili slikarji Likovnega kulturnega društva Mavrica Novo mesto, učenci Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto in zaposleni Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, ter pohodom za najmlajše in najstarejše (7 km). Slednjih dveh se je udeležilo tudi nekaj dijakov Srednje zdravstvene in kemijske šole, ki so sodelovali kot člani ekipe za prvo pomoč in tako hkrati povezali najmlajšo generacijo »zdravstvenikov« z najstarejšo, saj se je pohoda udeležila tudi gospa iz prve generacije medicinskih sester, ki so se izobraževale na Šolskem centru.
Dogodek se je zaključil ob 15. uri v Češči vasi s kulturnim programom, kjer sta se župan MO Novo mesto, gospod Gregor Macedoni, ter predsednik Pohodniškega društva Novo mesto, gospod Tone Markovič, zahvalila vsem pohodnikom ter ostalim sodelujočim in izrazila željo, da bi v prihodnje ljudje izkoristili obnovljeno pot in se večkrat sprehodili po njej.

Fotografije

                                Petra Žibert in Barbara Cesar