Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

6. oktober 2015

Obisk iz tujine v sklopu mednarodnega projekta Zdravstveni turizem

1. in 2. oktobra 2015 so nas v sklopu združenja E-medica obiskale dijakinje in njihove mentorice iz srednjih šol za medicinske sestre, in sicer iz Mlinarske šole Zagreb in Srednje šole Pregrada.
Prvi dan smo obiskale Terme Šmarješke Toplice, kjer smo si ogledale predsedniški apartma, sobe, wellness center in še druge prostore. Razkazali so nam tudi zdravstveni center, kjer nas je sprejel predstojnik zdravstvenega centra Danilo Radošević, dr. med., spec. internist, in prijazno odgovarjal na naša vprašanja. Predstavili so nam tudi nekatere programe, ki jih izvajajo v termah. Sledila je degustacija naravnega soka ter prigrizkov.

Po ogledu term smo odšle proti Otočcu, kjer smo se pod vodstvom prof. Mirjam Bauer preizkusile v nordijski hoji. Pot nas je vodila od gradu Otočec do golf igrišča, kjer so nas učili igrati golf. Ugotovile smo, da igranje golfa ni tako enostavno, kot je videti.

Nato smo se odpravile v šolo, kjer je sledilo delo na našem projektu Zdravstveni turizem. Pred samimi začetkom dela nas je pozdravila tudi naša ravnateljica Damjana Papež. Vsaka šola je predstavila svoje dosedanje delo. Dogovorile smo se, kako bomo nadaljevale s projektom in kaj je še potrebno narediti. Dijakinje in njihova mentorica iz Pregrade so se morale posloviti, saj so nas obiskale samo za en dan. Po končanem delu v šoli je sledil ogled Novega mesta, spremljala nas je prof. Svjetlana Ćirković.

Naslednji dan smo nadaljevale z delom na projektu. Obiskale smo tudi pouk pri prof. Berus in pri prof. Starešinič. Prof. Lamut pa nam je prikazala delo na interaktivni tabli, dijakinje iz Zagreba so tudi same poskusile delati s tablo.
Prof. Sabina Špoljar nam je razkazala prostore v hiški za kozmetiko. Ogledale smo si tudi Športno dvorano Leona Štuklja. Sledilo je ponovno delo na projektu in po kosilu smo se poslovile.
Bilo je zanimivo in lepo. Vesele smo, da sta se obe šoli odzvali našemu povabilu.

Sabina Komić, Marija Marguš in Simona Petretič