Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. december 2015

Novoletno srečanje prostovoljcev SZKŠ


Na povabilo koordinatorice prostovoljnega dela v Splošni bolnišnici Novo mesto Ga. Jožice Rešetič smo se vsi prostovoljci udeležili novoletnega druženja, oziroma vsi smo kot majhni otroci pričakovali prihod prvega izmed treh dobrih mož, ki nas obdarujejo v mesecu decembru, in seveda drobnih daril. Srečanja so se udeležile tudi  mentorice z oddelkov, kjer poteka prostovoljno delo, naša ravnateljica Ga. Damjana Papež, ter predstavnika Slovenske filantropije Ga. Anika Mikuž – Kos in G. Primož Jamšek.
Na prehodu med kirurgijo in ginekologijo smo obeležili tudi 5. December – Mednarodni dan prostovoljstva z stojnico. Na stojnici niso manjkale ne novoletne voščilnice in ročno izdelani venčki. Za  naše prostovoljce je dan za prostovoljno delo vsak dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu, torej lahko rečemo, da je to neskončno dolg dan.
Pripravili smo tudi kratek glasbeno- umetniški program. Dijakinje Tea Stušek, Nika Staniša, Viktorija Majer, Tina Jurjevčič, Ana Smolič, Kaja Povše, Blažka Fink, Vjose Shala, Lara Njegač in Nika Kostanjšek so se izvrstno izkazale v petju pesmi, ter igranju igrice o pravem prijateljstvu.
Po slastnih rogljičkih smo se poslovili in si vsi zaželeli predvsem lepe praznike v krogu tistih, ki jih imamo najraje in nam veliko pomenijo. Pa vesele praznike vsem, ki ste kakorkoli povezani s prostovoljstvom.

Povezave:
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=185575

http://www.vaskanal.com/novice/novice/23891--prostovoljstvo-kot-vrednota.html

Zapisala: Gloria Šepec