Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

24. maj 2016

Naziv junaki našega časa je naša šola dobila drugo leto zapored

Prostovoljstvu prijazno mesto Slovenske Konjice so 19. maja gostile prostovoljce iz vse Slovenije v okviru Slovesnega dne prostovoljstva, ki ga že tretje leto zapored organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. V kategoriji srednjih šol je naša šola z skupino prostovoljcev, ki obiskujejo bolnike v Splošni bolnišnici Novo mesto pridobila naziv, že drugo leto zapovrstjo.
Takole so zapisali o nas:
Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto
Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto je že pred več kot 10 leti vzpostavila prostovoljstvo dijakov v novomeški bolnišnici, ki ga uspešno razvija vse do danes. Pod mentorstvom Mojce Simončič v tem šolskem letu 4 dijakinje obiskujejo otroški oddelek in so skupaj opravile 56 obiskov pri malih bolnikih. Pod mentorstvom Glorie Šepec dela 54 dijakov, ki obiskujejo kirurški, internistični, nevrološki, pljučni in infekcijski oddelek, do prijave na ta natečaj pa so skupaj opravili 739 obiskov. Kot mentorice jih v bolnišnici spremljajo glavne medicinske sestre na posameznih oddelkih. Vseh 58 prostovoljcev je v bolnišnici do prijave na natečaj opravilo 795 ur dela. Vsako leto uvodoma izobrazijo nove prostovoljce na posebnem usposabljanju, prostovoljci pa poleg rednega obiskovanja bolnikov pripravljajo priložnostne razstave, polepšajo bolnišnično okolje ob praznikih, sodelujejo na nacionalnih prostovoljskih dogodkih, pripravljajo materiale za humanitarne akcije, skrbijo za informiranje o svojem delu in promocijo prostovoljstva. Letošnji Dan za spremembe so izkoristili za vrsto aktivnosti, od obiskov pri pacientih do promocije zdrave prehrane ter zbiranja prispevkov za nakup košaric za razkužila. Z zbranimi sredstvi so kupili tri košarice in jih podarili bolnišnici v Novem mestu. Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto predstavlja s svojim stalnim angažiranim in odlično organiziranim prostovoljskim povezovanjem z bolnišnico izjemen primer dobre prakse v našem prostoru.
Zapisala: Gloria Šepec


DSC00632 DSC00626 DSC00624  DSC00623 DSC00621