Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

27. november 2014

Proslava ob 40-letnici kemijskega srednjega šolstva v Novem mestu in 20-letnici matične kemijske šole v Novem mestu


V šolskem letu 2014/15 mineva 40 let kemijskega srednjega šolstva v Novem mestu in 20 let matične kemijske šole v Novem mestu. Ob tem jubileju smo na Šolskem centru Novo mesto na Srednji zdravstveni in kemijski šoli učitelji in dijaki kemijske usmeritve pripravili slovesno prireditev, ki je bila v četrtek, 27. 11. 2014, ob 12.30 v Športni dvorani Leona Štuklja. Ob literarnih in glasbenih nastopih dijakov smo predstavili kratek zgodovinski pregled razvoja kemijskega srednjega šolstva v Novem mestu.
Slavnostni dogodek sta s svojo prisotnostjo in pozdravnim govorom počastila tudi zunanja gosta gospa doktorica Alenka Turičnik s Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in predstavnik lokalnega gospodarstva iz Krke, d. d. gospod doktor Boris Dular.
Prireditev smo popestrili s prikazom prakitčega dela v laboratoriju; dijaki so namreč pred občinstvom izvedli nekaj zanimivh kemijskih poskusov.  Po prireditvi je sledilo druženje v jedilnici šolskega centra.


Fotografije (Foto Gašper Franko)