Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. december 2014

PROSLAVA OB 10. OBLETNICI PROSTOVOLJNEGA DELA DIJAKOV SZKŠ V SB NOVO MESTO


V šolskem letu 2014/15 mineva 10 let, odkar smo na povabilo Splošne bolnišnice Novo mesto pričeli z uvajanjem prostovoljnega dela naših dijakov v njihovi ustanovi. Ob tej priložnosti smo v četrtek, 3. 12. 2014, ob 13.uri v veliki predavalnici novega trakta Šolskega Centra Novo mesto pripravili slovesno prireditev.
Slavnostnega dogodka so s svojo prisotnostjo in pozdravnim govorom udeležili tudi ga. Mira Retelj, direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto, ga. Jožica Rešetič, koordinatorica prostovoljnega dela v Splošni bolnišnici Novo mesto, ga. Nevenka Alja Gerl, predstavnica Slovenske filantropije za bolnišnično dejavnost ter ga. Slavica Naumov, upokojena glavna medicinska sestra Splošne bolnišnice Novo mesto.
Na proslavi so bili vsi zdajšnji prostovoljci, ki obiskujejo bolnike na petih oddelkih bolnišnice. V letošnjem šolskem letu jih je 76. Vabilu so se odzvali tudi naj prostovoljci, naj prostovoljke vseh desetih let. Manjkale niso niti mentorice, ki ves čas spodbujajo dijake, jih usmerjajo ter se trudijo, da prostovoljno delo pomeni dobrobit tako za šolo kot za bolnišnico.
Proslava je bila obogatena z glasbenimi in literarnimi vložki. Vrhunec pa je bil prihod Miklavža in obdaritev prostovoljcev za vse trenutke, ki jih preživijo ob bolnikih.
Vsem skupaj in vsakemu posebej hvala za ves trud in podporo. Ponosni smo lahko, da je naša šola edina v Sloveniji s tako dolgo tradicijo na področju prostovoljnega dela v bolnišnični dejavnosti.

Fotografije (Foto Gašper Franko)

Zapisala: Gloria Šepec