Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. maj 2015

Predstavitev knjige Drugačnost

V sredo, 13. maja 2015, je gospa Alenka Kos dijakom 2. letnika bolničar-negovalec predstavila njeno novo knjigo z naslovom Drugačnost, ki jo je napisala v sodelovanju z URI – SOČA, ter CD, ki je bil posnet v sodelovanju z Janezom Trilerjem (Slovenski oktet), Ano Karneža (znana z letošnje slovenske popevke leta in Slovenija ima talent) ter Mino Kunstelj (socialna pedagoginja).
Knjiga spregovori o drugačnih otrocih, poimenovala jih je superjunaki, in o vrednotah: ljubezen, sočutje, sreča, harmonija, lepota, obilje in odpuščanje. Glavni lik zgodbe je najstnica Jerneja, ki po amputaciji noge ne najde več smisla v življenju. Pisateljica jo popelje skozi življenjske zgodbe petih drugačnih otrok, skozi svet vrednot, jo posledično osvobodi predsodkov in pripelje do brezpogojnega sprejemanja same sebe.
Dijake je predstavitev in predavanje zelo navdušila, saj so se vživeli v življenja otrok, ki so drugačna, pa vendar še vedno lepa. Spoznali so, da je življenje lepo kljub težavam, s katerimi se soočajo vsakodnevno.
Zapisala:
Katja Hrovat, pomočnica ravnateljice
  IMG 0006 IMG 0004 IMG 0003 IMG 0001