Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. maj 2015

Poročilo/rezultati

V sredo, 15. aprila 2015, smo v Športni dvorani Leona Štuklja s svečano prireditvijo zaključili državno tekmovanje kemijskih tehnikov in srečanje mladih kemikov.

Tekmovalci so svoje znanje in spretnosti pokazali v laboratorijih. Tekmovale so štiri šole: Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše; Šolski center Ljubljana, Srednja strojna in kemijska šola; Šolski center Celje, Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter iz Šolskega centra Novo mesto Srednja zdravstvena in kemijska šola.

Rezultati so bili sledeči:

 Mesto Tekmovalec 
 Mentor
   Šola
 1. Peter Robič
 Irena Drofenik
Šolski center Celje,
Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo
 2. 
 Lovro Klobučar
 Melita Miklavčič
Šolski center Novo mesto,
Srednja zdravstvena in kemijska šola
 3. 
 Pia Kržan
 Melita MiklavčičŠolski center Novo mesto,
Srednja zdravstvena in kemijska šola
 3. 
 Žan Bevcar
  Irena Drofenik Šolski center Celje,
Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo

Prireditev je s svojim govorom zaokrožila ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole na Šolskem centru Novo mesto gospa Damjana Papež.

Ob sproščenem vodenju, popestrenem z glasbenimi in plesnimi točkami, kjer so sodelovali dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole, so tekmovalci pokazali, koliko znanja in spretnosti je potrebno vpeti v kemijsko stroko.

Vsi udeleženci srečanja so poleg strokovnega predavanja spoznali znamenitosti Novega mesta, ki ravno v letošnjem letu praznuje 650-letnico svoje ustanovitve. Po sproščenih športnih aktivnostih in kosilu so se nasmejali, se zabavali in ugotovili, da je tudi letošnje druženje vsem omogočilo lepo preživet dan, prežet z izmenjavo izkušenj.