Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

11. december 2014

MEDNARODNI DAN PROSTOVOLJSTVA

Ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. 12. 2014, smo se dijakinje prostovoljke iz skupin Sončki in Pikapolonice, zbrale, da bi razveselile obiskovalce Splošne bolnice Novo mesto. Prostovoljci smo v svojem prostem času izdelovali novoletne voščilnice, nekaj izdelkov pa so prostovoljke izdelale na zimski delavnici na otroškem oddelku.
Na veznem hodniku med kirurgijo in porodnišnico smo postavili stojnico, na kateri smo prostovoljno delili vse narejene izdelke in obiskovalcem prenašali sporočilo prostovoljstva in mednarodnega dneva prostovoljnega dela. Pacienti, zaposleni, obiskovalci so bili zelo srečni, saj so jim voščilnice popestrile dan, lepe besede pa jim dale upanje. Dve dijakinji pa sta odnesli voščilnice bolnikom na otroški, otorinolaringološki in kirurški oddelek. Razdelili smo vse voščilnice.
Kljub temu da so bili vsi izdelki brezplačni, so nekateri obiskovalci vseeno dajali prostovoljne prispevke. Tako smo zbrale 50 evrov, ki jih bomo v naslednjem tednu podarile bolnišničnemu vrtcu in šoli.
Prostovoljke smo srečne odšle domov, saj smo vedele, da delamo nekaj dobrega.
Dušica Marjanovikj, prostovoljka iz skupine Sončki

Fotografije