Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. maj 2015

Grand Prix Chemique

Grand Prix Chemique (GPCh) je mednarodno tekmovanje mladih, ki se na srednješolski stopnji izobražujejo za poklic v kemiji. Tekmovanje je organizirano vsaki dve leti v eni od držav, ki pri tem sodelujejo.
Slovenija na tem mednarodnem tekmovanju sodeluje od leta 1991. 
Poleg tekmovalnega dela, v katerem se tekmovalci pomerijo v praktičnem in teoretičnem znanju s področja klasične in instrumentalne kemijske analize ter področja organske sinteze, ima srečanje tudi družabni del.
V družabnem delu se tekmovalci predstavijo, predstavijo tudi šolo, mesto in državo, iz katere prihajajo. 
Letošnji Grand Prix Chemique bo potekal od 27. septembra do 2. oktobra 2015 v švicarskem mestu Basel.
Na letošnjem srečanju sodelujejo predstavniki iz naslednjih držav: Avstrija, Češka, Francija, Izrael, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Švica in Slovenija.
Slovenijo bosta na tekmovanju zastopala tekmovalca, ki sta na letošnjem in lanskem državnem tekmovanju kemijskih tehnikov dosegla najboljše rezultate. Naše barve bosta tako branila državni prvak Peter Robič s Šolskega centra Celje in državni podprvak Lovro Klobučar s Šolskega centra Novo mesto. Spremljala jih bosta mentorja ga. Irena Drofenik, ŠC Celje, in g. Janez Barbič, ŠC Novo mesto. Lovru in Petru čestitamo, vsem želimo dobro počutje in čim boljše rezultate na pomembnem dogodku.
Držimo pesti in srečno.