Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. december 2014

Ekskurzija v vojašnico Jerneja Molana v Cerkljah

V sredo, 3. decembra,  smo dijaki prvega letnika programa bolničar-negovalec obiskali vojašnico Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki. Povabila nas je  sošolka Sara Daničič, ki ima v njihovi galeriji prvo samostojno likovno razstavo.
Ob prihodu nas je sprejel major Bojan Petrovič in nas seznanil s programom ter pravili vedenja v vojašnici.  Čakala nas je tudi Sara z mamico in dedkom, ki je bil nekdaj poveljnik na letališču Cerklje, sedaj pa je bil v vlogi soorganizatorja naše ekskurzije.
Najprej smo si ogledali Sarino razstavo, nad katero smo bili navdušeni. Posebej zanimive so bile njene praskanke. Ogledali smo si še spominsko sobo Edvarda Rusjana, stalno razstavo o zgodovini  letalstva in o slovenski osamosvojitveni vojni.
Po ogledu razstave nas je avtobus odpeljal do kontrolnega stolpa, kjer smo si ogledali njihovo reševalno enoto. Vojak Uroš nam je predstavil opremo in opisal delo bolničarja v  vojski. Na koncu smo  si ogledali še reševalni helikopter. Predstavili so nam tudi poklic pilota.

Fotografije
Dijaki  1.a BN