Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. december 2014

EKSKURZIJA V MÜNCHEN in SALZBURG

V petek, 12. 12. 2014, približno ob 4. uri zjutraj, smo se dijaki in dijakinje Srednje zdravstvene in kemijske šole, smer kemijski tehnik, odpravili na pot proti Avstriji.
Naš prvi postanek je bil v mestu Hallein, kjer smo si ogledali salzburške rudnike soli. Poleg rudnika smo si ogledali tudi keltsko vasico, postavljeno ob vhod v rudnik. Po končanem ogledu smo se odpeljali v Salzburg, kjer smo izstopili in si ga ogledali peš. Po končanem ogledu smo se spet usedli na naš avtobus in se odpeljali v München. Tam smo imeli uro in pol prosto, da smo si lahko ogledali center Münchna sami. Dan smo končali z večerjo v našem motelu, kjer smo tudi prespali. Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili v tehniški muzej, kjer nas je čakal odlično voden ogled, ki je v omejenem času lepo opisal pomembnejšo lokalno in svetovno zgodovino. Ob ogledu samem pa si dobil dober občutek o sami velikosti muzeja, ki nima nobene težave v svoji uvrstitvi med največje muzeje te vrste. Po ogledu muzeja smo šli v prodajalno BMW-avtomobilov, nato v koncentracijsko taborišče Dachov. V taborišču so rekonstruirani dve baraki in krematorij. Obisk taborišča je bil zelo poučen, a nekoliko kratek, vendar pa je samo taborišče zelo lepo vzdrževano in na človeka naredi mogočen vtis. Po končanem obisku nas je čakala še pot domov, ki je bila sicer dolga, a brez večjih zapletov.

Miha Duh, K 4. a