Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. maj 2015

Ekskurzija po Nizozemski

V četrtek, 23. 4. 2015, smo končno naložili kovčke na avtobus in se odpravili proti severnim Benetkam. Vožnja do Nizozemske je bila dolga, a smo vmes imeli postanke, da smo se malo razgibali, kaj malega pojedli in odšli na stranišče, ki so bili na žalost plačljivi. V prikupno mesto Amsterdam smo prispeli z zamudo  zaradi zastoja, ki ga je povzročil tovornjak. Ogledali smo si Van Gohov muzej, kjer smo videli kar nekaj zanimivih slik in izvedeli kaj več o samem življenju Van Gogha. Ogledali smo si tudi brusilnico diamantov, kjer so nam na kratko predstavili kaj določa vrednost diamantom. Sledil je čas za individualen potep po mestu. Ogledali smo si tudi hišo slavne Ane Frank, povečerjali v kitajski restavraciji, kjer jih je kar nekaj odšlo še bolj lačnih kot so prišli, in nato smo se sprehodili po rdeči četrti. Zatem smo odšli v hotel, da smo se po dolgem dnevu odpravili v postelje. Hotel si res zasluži tiste štiri zvezdice. V naslednjih dveh dnevih smo se po kanalih Amsterdama peljali z ladjico,obiskali Zaanse Schans, kjer smo lahko videli mline na veter, coklarno in sirarno. Obiskali smo tudi ribiško vas Volendam, ki leži ob Markerskem jezeru, ki je na prvi pogled videti kot morje. Ogledali smo si tudi porcelarno v Delfu, poslikali Palačo miru, in obiskali Rotterdam, kjer smo si ogledali razgledni stolp Euromast. Izkusili smo tudi panormasko vožnjo skozi najmodernejše nizozemsko mesto. Zatem smo odšli v letališko mesto Frankfurt, kjer smo se nastanili v hotelu in prenočili. Zadnji dan je sledila vožnja proti Sloveniji.
Ekskurzija na Nizozemsko je bila ena izjemna izkušnja in priložnost, da smo si na hitro pogledali nekaj glavnih značilnosti te ravninske dežele. Ogledali smo si vsega po malem.  Edino kar naj je žal, je da si nismo uspeli pobliže pogledati cvetočih polj tulipanov. Nizozemska je lepa dežela, a kot pravijo povsod je lepo, doma je pa najlepše.  Na ekskurziji smo ustvarili nekaj lepih spominov, ki se jih bomo ob pogledu na spominke in cvetoče holandske tulipane na vrtu radi spominjali.

Pia Kržan in Sandi Selan, KT 3. a