Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. oktober 2014

18. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike NBTA EU


Od 3. do 5. oktobra 2014  je v Slavonskem Brodu na Hrvaškem potekalo 18. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike NBTA EU, na katerem smo bila ribniška dekleta prave 'slovenske zvezde.' Na prvenstvu smo si želele dotakniti stopničk, na koncu pa smo na njih stale kar štirikrat.
Na prvenstvu je tekmovalo 1.200 mažoret iz enajstih evropskih držav (Češka, Anglija, Norveška, Italija, Bolgarija, Rusija, Belgija, Slovenija, Francija, Nizozemska in Hrvaška). V vseh kategorijah, v katere smo se Ribničanke pod vodstvom trenerk Jane Rus, Sabine Ivančič in Anje Pajnič prijavile, smo prišle do odličij. Ob močni konkurenci smo si želele vsaj tretjega mesta, na koncu pa smo osvojile dva zlata pokala, enega srebrnega in enega bronastega. Postale smo torej dvakratne evropske prvakinje in enkrat evropske podprvakinje. Ves trud, trdo delo in treningi so bili poplačani. Dobile smo nov zagon za nadaljnje treniranje in plesno ustvarjanje.

Fotografije


Maruša Rigler, KZ 2. b