Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

30. september 2013

Vlasta Pestotnik, zlata maturantka z vsemi možnimi točkami, na sprejemu pri predsedniku in ministru na Brdu

Zlati maturanti in maturantke so najboljši dijaki in dijakinje Slovenije postali že pred nekaj meseci. 28. septembra 2013 pa sta jim za več kot odličen učni uspeh – za vse zbrane točke na maturi, na sprejemu na dvorcu Brdo pri Kranju čestitala tudi predsednik države Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Z vsemi točkami na maturi – poklicni, splošni in mednarodni – se letos lahko pohvali 70 zlatih maturantov. Med njimi je tudi dijakinja Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto Vlasta Pestotnik. Vlasta je letos z odliko končala srednjo zdravstveno in kemijsko šolo, smer zdravstvena nega in si pridobila naziv srednja medicinska sestra. Vzorna in odlična dijakinja je bila vsa štiri leta šolanja. Z uspehom na poklicni maturi se je pridružila eliti »v najbolj žlahtnem pomenu besede«, kot se je izrazil predsednik Pahor. Študijsko pot bo nadaljevala na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani, kjer je vpisala študij zdravstvene nege. Svojo prihodnost vidi na pediatričnem oddelku, saj jo izredno veseli delo z otroki.


Za več kot odličen uspeh ji iskreno čestitamo in ji želimo še veliko uspehov in zadovoljstva.

Zlata maturantka z vsemi možnimi točkami.
Neimenovano 1

Poglej video:

http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/09/zlati_maturantje_pahor.aspx


Galerija: Vlasta Pestotnik je na sprejemu pri predsedniku Pahorju in ministru Pikalu zastopala Šolski center Novo mesto skupaj z dvema zlatima maturantoma Srednje strojne šole. Zlate maturante sta spremljala ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež in ravnatelj Srednje strojne šole Sebastijan Brežnjak.