Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. oktober 2013

UVODNO IZOBRAŽEVANJE ZA NOVE PROSTOVOLJCE V SPLOŠNI BOLNIŠNICI NOVO MESTO

V prostorih Splošne bolnišnice Novo mesto je potekalo 10. izobraževanje za nove prostovoljce, ki je potekalo pod okriljem Slovenske filantropije in Splošne bolnišnice Novo mesto.

V letošnjem šolskem letu se je izobraževanja udeležilo 32 dijakov prvega letnika programa ZN. 7 novincev pa se sobotnega druženja niso mogli udeležiti. Na začetku sta nas pozdravili koordinatorica prostovoljnega dela ga. Jožica Rešetič in direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto ga. Mira Retelj.

Kako se poglobiti vase in na kakšen način pristopiti k bolniku v vlogi prostovoljca, nam je skozi zanimive delavnice prikazala predstavnica Slovenske filantropije za bolnišnično dejavnost ga. Alja Gerl. Na izobraževanju so se s svojimi prispevki predstavile mentorice na oddelkih, kjer poteka prostovoljno delo. Sprehodili smo se tudi čez oddelke, kjer poteka prostovoljno delo, saj se nekateri dijaki ravno skozi prostovoljno delo seznanijo s samimi bolnišničnimI oddelki, kar jim kasneje olajša začetek praktičnega pouka v višjih letnikih.

Namen izobraževanja je spoznati prostovoljno delo v bolnišnični dejavnosti, spoznati bolnišnico, naloge, pravice in dolžnosti prostovoljca. Novim prostovoljcem pa pokažemo, da so sončki za bolnike, ki jim krajšajo dolge dneve v bolnišnici.


Galerija


 Zapisala:
                                        Gloria Šepec