Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. marec 2014

SKUPINA PIKAPOLONICE

SKUPINA PIKAPOLONICE ─ PROSTOVOLJCI V SPLOŠNI BOLNIŠNICI NOVO MESTO


KJE POTEKA PROSTOVOLJNO DELO: Otroški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto
V šolskem letu 2013/14 smo se odločili, da izvajamo prostovoljno delo pod geslom Medgeneracijski odnosi. V okviru projekta, ki ga bomo izvajali skupaj z bolnišničnim vrtcem in bolnišnično šolo, načrtujemo štiri delavnice:
•    Prvi teden v oktobru bomo imeli delavnico na temo Demenca, kjer z dijakinjami pripravljamo kratek kulturni program, v katerem bomo odigrali prizore iz knjige Zakaj je babica jezna.
•    V mesecu decembru bomo imeli delavnico na temo Veseli december, kjer bomo izvajali praznične aktivnosti: peka keksov, izdelava okraskov, izdelovanje novoletnih voščilnic.
•    V mesecu marcu se bomo spomnili mamic, babic z delavnico, na kateri bomo pripravili kratek kulturni program in izdelovali različno cvetje in voščilnice ob dnevu žena in materinskem dnevu.
•    V mesecu maju bomo imeli zaključno srečanje na oddelku. Način izvajanja bomo določili skozi leto. Običajno dijaki izberejo način zaključka (npr. torta, peka pice …).
Vsa srečanja bodo potekala v igralnici otroškega oddelka. Pri prostovoljnem delu bodo sodelovale dijakinje 3. in 4. letnika. Obiski otrok bodo potekali vsak torek po pouku, po vnaprej pripravljenem načrtu. Redno bomo imeli srečanja na šoli, kjer bomo reševali morebitna vprašanja. Pikapolonice so prepoznavne po rdečih majčkah, na katerih bomo v tem šolskem letu imeli prepoznavni znak – torto pikapolonice.

SODELUJOČI DIJAKI:
Nika Milčinovič     3. b ZN
Ana Novak     3. b ZN
Blažka Gramc    3. b ZN
Urška Gramc     3. b ZN
Janja Blatnik     3. b ZN
Mirela Ćasurović    3. b ZN
Tjaša Bratkovič     3. b ZN
Sara Gašperšič    3. b ZN
Iza Gračan    3. b ZN
Katarina Ljubelšek    4. c ZN
Klavdija Korelec    4. c ZN
   
MENTORICA: Mojca Simončič
IMG 0142 pikapolonice
________________________________________________________________________________________________________________________

Veseli december - Delavnica peke piškotov


V četrtek ,12. decembra 2013, smo se zbrali na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto. Že ob prihodu na oddelek nas je pričakalo praznično vzdušje, v kotu jelka, pod njo darila. Skupaj s Pikapolonicami in otroki smo preizkusili recepte naših babic in spekli slastne piškote. Da nam je uspelo, pa se prepričajte na fotografijah. Prav slastni so bili!

pikapolonica Pikapolonice z mentorico Mojco Simončič
keksiDSC00072DSC00068
__________________________________________________________________________________________________________________________
Zaključno srečanje Pikapolonic na otroškem oddelku SB NM

V četrtek, 12. junija 2014, smo se zbrali na otroškem oddelku. Posladkali smo se s sladoledom, torto in sadno kupo. Pikapolonice so še zadnjič v tem šolskem letu prinesle srečo, potem pa odletele na zaslužene počitnice.
Vidimo se zopet septembra!
Pikapolonice
http://www.dolenjskilist.si/2014/06/13/117002/novice/dolenjska/Pikapolonice_med_bolnimi_malcki_s_sadno_kupo_in_torto/