Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. marec 2014

Prostovoljno delo v Domu starejših občanov Trebnje

Ob koncu 1. ocenjevalnega obdobja imamo vidne uspehe, ne le v redovalnicah, temveč tudi na področju prostovoljstva. V DSO Trebnje bi oskrbovanci dali odlično oceno našim dijakom prostovoljcem.

SODELUJOČI DIJAKI: vsi iz oddelka 1. c ZN: Tamara Ramovš, Boni Peterle, Špela Smolič, Sara Tomšič, Lara Cesar, Teja Nadrih, Anja Rus in Nick Kmet.

Na obiske k oskrbovancem hodijo enkrat tedensko.

Lara in Teja prostovoljno delo opravljata skupaj in obiskujeta kar celo sobo petih oskrbovancev. Za tak način obiskov sta se odločila tudi Anja in Nick. Razlog je bil v prvi vrsti trema, ki pa je bila kmalu premagana in vsi so postali že pravi mojstri v sproščenem pogovoru s starostniki.

Edvard Damjanić, 3. a BN, je v DSO Trebnje že znana oseba, saj je poleg prostovoljstva tam opravljal PUD, v prostem času in lepem vremenu pa je z veseljem odpeljal svojega oskrbovanca na invalidskem vozičku na sonce.
Bistvo prostovoljnega dela v domovih za starejše občane sta pogovor in druženje. Naši dijaki ugotavljajo, da je to nekaj, kar najlažje darujejo. Darovati svoj čas in toplo besedo nas nič ne stane; bogato je poplačano, ko nazaj dobimo nasmeh.
DIJAKINJA BONI PETERLE JE PODALA LEPO MISEL O SVOJEM VIDENJU PROSTOVOLJNEGA DELA: »Ko sem prvič stopila skozi vrata, me je bilo zelo strah, ko pa zdaj prestopim prag doma, sem vedno bolj vesela in nestrpna, saj komaj čakam, da poklepetam z gospo. In najlepši del vsega je slovo, ko se mi gospa iskreno zahvali za obisk in si kmalu želi ponovnega snidenja. Prostovoljstvo je nekaj najlepšega, kar lahko človek dela. Je dobro za dušo in telo ter pomagaš nekomu, ki si želi nekoga za klepet.«

MENTORICA: Janja Vovko

IMAG0706IMAG0702