Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. maj 2014

Predaja ključa na Srednji zdravstveni šoli

V sredo, 21. maja 2014, smo na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Novo mesto pripravili prireditev ob zaključku šolskega leta, na kateri smo predstavili letošnje maturante ter pohvalili najuspešnejše dijake šole, ki so v iztekajočem se letu na državnih tekmovanjih iz znanja in športa posegali po najvidnejših mestih. Zahvalili smo se tudi dijakom, ki so štiri leta šolo zastopali na različnih področjih, in predstavili tiste, ki so bili odlični vsa štiri leta izobraževanja.

Po nagovoru direktorja Šolskega centra Novo mesto gospoda Štefana Davida in pozdravu ravnateljice Srednje zdravstvene in kemijske šole gospe Damjane Papež so se dijaki tretjih letnikov pomerili v zabavnih igrah, da bi postali skrbniki ključa, ki ga je izdelal dijak 4. letnika Benjamin Budna. Ključ namreč predstavlja resnico in modrost ter odpira vrata v svet odraslosti, hkrati pa od skrbnikov zahteva organizacijo predaje nižjim letnikom v naslednjem šolskem letu.

Vse skupaj so s svojim programom popestrili dijaki četrtih letnikov, ki so v dvorani poželi bučne aplavze in močna občudovanja svojih sošolcev in ostalih dijakov, saj so predstavili zanimive glasbene in plesne točke, s katerimi so se predstavili tudi na svojih maturantskih plesih. V sproščenem vzdušju in z lepimi spomini na generacijo, ki jo čaka v prihodnjih dneh še poklicna matura, je druženje prehitro minilo.

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate na fotografijah, ki jih je posnel Gašper Franko.

Fotografije
Janja Florjančič