Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. november 2013

Otvoritev razstave

SVEČANA OTVORITEV RAZSTAVE

14. novembra 2013 smo jubilejni dogodek obeležili z odprtjem razstave Zgodovina zdravstvene šole skozi čas 1963–2013. Na prireditev ob dogodku smo povabili prvo generacijo medicinskih sester, bivše ravnatelje in profesorje ter bivše dijake šole in predstavnike zdravstvenih ustanov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, s katerimi sodelujemo. Vsi za nas predstavljajo pomemben delček zgodovine, na kateri gradimo prihodnost.
Hkrati obeležujemo tudi 10-letnico prostovoljstva, saj dijaki naše šole že deseto leto zapored kot prostovoljci opravljajo prostovoljno delo v Splošni bolnišnici Novo mesto, v Domu starejših občanov Novo mesto in drugih domovih za ostarele na Dolenjskem in v Beli krajini. S svojo srčnostjo, prijaznostjo in toplo besedo krajšajo čas mnogim bolnikom in starostnikom, zato smo razstavo posvetili tudi prostovoljnemu delu.
Po krajšem kulturnem programu, v katerem smo predstavili polstoletno zgodovino šole, so si povabljenci z zanimanjem in nostalgijo ogledali razstavo, se sprehodili po specialnih kabinetih zdravstvene nege ter obujali dragocene spomine. Povabljenci so prejeli spominski Bilten, ki je nastal ob tej priložnosti. Druženje smo zaključili s skromno pogostitvijo in obljubo na ponovno snidenje.
Razstava bo na ogled do konca decembra v avli Šolskega centra Novo mesto.

Galerija slik