Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

6. februar 2014

Obisk prostovoljk na Srednji šoli Bedekovčina

V torek, 4. 2. 2014 smo se Tamara Krnc, Iza Gračan in Janja Blatnik (dijakinje 3. letnika programa zdravstvena nega) s profesorico Mojco Simončič odpravile na Srednjo šolo  Bedekovčina, ki vodi projekt Prostovoljstvo kot način življenja in razmišljanja. Spoznale smo dijake treh hrvaških zdravstvenih šol, s katerimi bomo sodelovali pri izvedbi projekta. Na začetku smo postavili  temelje našega dela v projektu. Pogovarjali smo se, kako prostovoljci darujemo svoj prosti čas in s tem polepšamo dan nekomu, ki je v pomanjkanju. Hrvaški dijaki so se prostovoljstva lotili drugače kot mi, in sicer s humanitarnimi akcijami (pomoč starejši osebi pri delu in vsakodnevnih aktivnostih, zbiranje hrane in higienskih pripomočkov za ljudi, ki jih potrebujejo). Pri nas prostovoljno delo poteka v bolnišnici in socialnih zavodih, kjer je poudarek na druženju, ko posamezniki širimo dobro voljo z igro, sprehodi, branjem in pogovorom. Ogledali smo si predstavitev šole in šolske prostore.
Po veselem peturnem druženju smo se dogovorili, da si ustvarimo facebook skupino, kjer si bomo izmenjavali izkušnje in tako sodelovali celo leto. Izdelali smo načrt dela za prihodnje mesece. Dogovorili smo se za naslednje srečanje, ki bo meseca aprila predvidoma pri nas v Novem mestu. Do takrat bomo na vsaki šoli pripravili gradivo, ki ga bomo med seboj primerjali. V načrtu  je tudi anketa, ki bi jo izvedli med dijaki zdravstvenih šol. Izvedbo bomo tudi skupno prostovoljsko akcijo.
Bil je zanimiv dan, kljub temu da sta nam razumevanje in komunikacija delali malo težav. :)
P1040801   kopijaP1040796   kopijaP1040795   kopijaP1040794   kopijaP1040793   kopijaP1040792   kopija

Tamara Krnc, ZN 3. a, Janja Blatnik ter Iza Gračan, 3. b ZN