Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. julij 2014

NATEČAJ ZA NAJ PROSTOVOLJSKI PROJEKT LETA 2013

Mladinski svet Slovenije je v petek, 27. junija 2014, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, pripravil prireditev z razglasitvijo najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov za leto 2013, ki jo je v ljubljanskih Križankah gostila Mestna občina Ljubljana. V natečaj Prostovoljec leta je prišlo 187 prijav posameznikov in 42 prijav projektov. V letošnjem letu je potekala tradicionalna prireditev, že 12. po vrsti, za prostovoljce v Sloveniji.
Priznanja so podelili ministrica dr. Anja Kopač Mrak, minister dr. Jernej Pikalo, župan MOL g. Zoran Janković ter predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc.
Srednja zdravstvena in kemijska šola je v sodelovanju s Splošno bolnišnico Novo mesto prijavila projekt prostovoljnega dela z naslovom »Prostovoljstvo premaguje osamljenost.« Gre za desetletno skupno sodelovanje in predvsem veliko opravljenih ur, medsebojnega druženja naših dijakov med bolniki v bolnišnici.
Prireditve smo se udeležile Gloria Šepec in Mojca Simončič, mentorici prostovoljnega dela v šoli, Irma Kumer in Gordana Rožman, mentorici prostovoljnega dela v bolnišnici, ter dijakinje prostovoljke: Janja Blatnik, Katarina Ljubenšek, Klavdija Korelec, Blerta Jusufi, Tjaša Bratkovič, Blažka Gramec.
Preživeli smo lepo popoldne v naši prestolnici.
Fotografije
                            Zapisala: Gloria Šepec, dipl. med.ses.