Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. april 2014

EKSKURZIJA 3. LETNIKOV ZDRAVSTVENE SMERI NA PRIMORSKO

V sredo, 16. 4. 2014, smo se tretji letniki smeri zdravstvena nega odpeljali na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Najprej smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je z enim avtobusom odpeljala proti Izoli in tam obiskala splošno bolnišnico. Druga skupina pa se je odpeljala proti Ortopedski bolnišnici Valdoltra.
Sprejela nas je prijazna sestra, ki nam je povedala nekaj več o zgodovini in razvoju bolnišnice. Nato nas je prevzela druga sestra, s katero smo si ogledali prostore v bolnišnici in njeno okolico. Skoraj vse bolniške sobe imajo balkone z razgledom na morje. Med sprehajanjem ob bolnišnici pa smo se naužili svežega zraka. Sestram smo se zahvalili za prijaznost in odšli na avtobus, s katerim smo se odpeljali proti Štanjelu. To je vasica, preko katere je bila speljana rimska cesta. Ogledali smo si cerkvico, primer značilne kraške hiše, vodnjak. Izvedeli smo, da so varčevali z vodo, saj jo je vedno bilo malo. Sprehodili smo se še čez Ferrarijev vrt, nato pa smo odšli na avtobus in se odpeljali proti Novemu mestu.
Na tej ekskurziji smo zelo uživali, ker smo videli tudi drugačne pristope k našemu delu in ugotovili, da lahko morje in morski zrak dobro vplivata na bolnike.
Urška Boben in Valerija Turk, 3. c ZN