Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

8. april 2014

Dan zdravja na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Novo mesto

Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto je 7. april, svetovni dan zdravja, obeležila na prav poseben način. Ker želimo biti promotorji zdravja in zdravega načina življenja, smo organizirali prijateljski nogometni turnir med šolami Šolskega centra ter nogometno tekmo med dijaki in profesorji Šolskega centra. Zmaga ni pomembna, ker verjamemo v rek Pomembno je sodelovati, ne pa zmagati, a kljub temu je treba omeniti, da je prvo mesto med dijaki pripadlo Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji, drugo mesto so zasedli dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole, tretje pa so si delili dijaki Srednje strojne šole ter Srednje gradbene in lesarske šole. Tekma med dijaki in profesorji se je končala z neodločenim rezultatom 2 : 2.

Poleg športnih aktivnosti pa so dijaki zdravstvene šole na stojnicah predstavljali zdravo prehrano in zdravo življenje. Tako so se mimoidoči lahko okrepčali z zdravimi prigrizki, ugotavljali telesno vitalnost in merili vitalne funkcije.

Dan smo zaključili s predavanjem in delavnicami za učiteljski zbor Srednje zdravstvene in kemijske šole o prvi pomoči v Športni dvorani Leona Štuklja.

Fotografije

 
Janja Florjančič