Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. oktober 2013

Botanično tekmovanje

V lanskem šolskem letu in prvih dneh septembra  je na šoli deloval botanični krožek pod mentorstvom prof. Mojce Fišter. Najbolj uspešni člani smo se  14. septembra 2013 v Smledniku pri Ljubljani udeležili državnega tekmovanja  v prepoznavanju flore. Iz Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto se je tekmovanja udeležilo 14 dijakov. Po pouku smo večkrat odšli na teren, delali popise in se naučili izdelati herbarij. Doma smo se pripravljali tako, da smo izdelali herbarij iz petih poljubnih rastlin in naredili popis rastlin domačega kraja.
 Na tekmovanje smo se odpeljali zgodaj zjutraj z avtobusom. Dobili smo navodila in se odpravili na teren. Z nami so odšli tudi študentje, ki so nas nadzorovali. Tekmovanje je potekalo 3 ure in pol, čas za popis smo si določili sami, saj smo na koncu morali izdelati še herbarij petih rastlin.
Najuspešnejša iz naše šole sta bila Janja GERŠAK in Žiga NAJGER iz FT 2. b, ki sta osvojila srebrno priznanje. Njima so sledili: Žan ANTOLOVIČ in Žiga KRNC iz FT 3. b, Maša MAMIĆ in Eva JERIČ iz FT 3. b, Domen KOS in Sara ZUPANČIČ iz FT 4. a ter Melita MEGLIČ in Tjaša KLEMENČIČ iz FT 4.a, ki so osvojili bronasto priznanje.
Naučili smo se veliko novega o rastlinah, si okrepili spoznanja, ob tem  pa se tudi skupaj zabavali.

botaniki


Patricija Maluz, Suzana Švajger F 2.b