Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

13. februar 2014

Barbara Vdovč - Velika Britanija

Sem Barbara Vdovč, dijakinja 4. a oddelka programa kozmetični tehnik. 17. februarja 2013 sem se odpravila v Veliko Britanijo, kjer sem se udeležila Europrakse. Za program Europraksa sem se odločila, ker sem želela pridobiti nova znanja na področju kozmetike in angleščine, hkrati pa mi je Europraksa predstavljala izziv.
Prakso sem opravljala v kozmetičnem in frizerskem salonu Caprice v Belsize Parku, kjer sem pod vodstvom mentorice Shavine pridobivala nova in nadgrajevala stara znanja. Delala sem manikure, depilacije, oblikovala obrvi ... Seznanila sem se z novimi tehnikami in metodami v kozmetiki. Življenje v Veliki Britaniji se mi zdi precej drugačno kot v Sloveniji. Na splošno mi je njihov način življenja všeč, vendar me moti njihov delavnik, ki se po večini začne ob desetih dopoldne in traja do šeste ali sedme ure zvečer, večina pa jih dela tudi ob sobotah, zato nimajo ravno veliko časa, ki bi ga lahko preživeli s svojimi najbližjimi. Ljudje so zelo komunikativni in prijazni. Vedno so pripravljeni pomagati.
Europraksa mi je prinesla ogromno novih izkušenj. Na prvem mestu seveda strokovne izkušnje, pridobila pa sem tudi nekaj izkušenj za življenje, saj zdaj na marsikatero stvar gledam drugače kot prej, zato si bom Europrakso zagotovo zapomnila kot eno izmed najlepših izkušenj v življenju.

fotografija0348DSCN1573DSCN1518DSCN1416DSCN1387