Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. maj 2014

14. Simpozij medicinskih sester, babic in tehnikov zdravstvene nege

V soboto, 10. 5. 2014, sva se odpravili na 14. Simpozij medicinskih sester, babic in tehnikov zdravstvene nege v Ljubljano, natančneje v Cankarjev dom. To je bil za naju prav poseben dogodek. Proti Ljubljani sva se z gospo Jožico Rešetič odpravili ob 8. uri zjutraj izpred bolnišnice Novo mesto. Na simpoziju sva v okviru prostovoljcev srednje zdravstvene šole delili izdelke. Obiskovalci so bili najbolj navdušeni nad izdelki, na katerih so bile napisane lepe misli. Na isti stojnici so tudi ostale medicinske sestre iz Novega mesta predstavile svoje izdelke – večinoma ročna dela, ob katerih je zastajal dih. Veliko ljudi je zanimalo, od kod sva, koliko časa že deluje skupina prostovoljcev ter njihovo število.
Poleg naše stojnice so bile v dvorani tudi druga društva. Najbolj sva vzpostavili vezi med društvom iz Ljubljane in Primorske. Z obema društvoma smo tudi ohranile stike. Ob koncu dneva pa smo imeli še slavnostno prireditev, na kateri so podelili zlate znake za dosežke ter nagrado za vseživljenjsko delo.
Obema bo ta dogodek ostal v lepem spominu, saj sva prav na tem dogodku spoznali, kako pomembno je delo medicinske sestre. Spoznali sva tudi, da le s težkim delom ter premagovanjem ovir dosežemo želene cilje.

Klavdija Korelec in Katarina Ljubeljšek, 4. c ZN
Mentorica: Gloria Šepec
P1010056P1010055P1010054P1010053P1010052