Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. januar 2013

Roditeljski sestanek 21. 1. 2013

V ponedeljek, 21. januarja 2013, so na naši šoli potekali roditeljski sestanki.


Starši 1. letnikov so na 2. roditeljskem sestanku prisluhnili predavanju na temo Energijske pijače in mladi. Predavanje je vodil g. Dejan Sotirov iz Zdravstvenega doma Novo mesto.

Poleg osnovnih informacij, kaj energijske pijače sploh so, je opozoril tudi na nevarnost poživil kofeina, guarana in taurina, ki so glavna sestavina tovrstnih napitkov. Še posebej nevarna za zdravje je kombinacija energijskih pijač in alkohola. Ugotovljena je tudi povezava med sladilom aspartam v prehrani  in porastom sladkorne bolezni. Tako je odsvetoval uživanje vseh »light« izdelkov, saj zaradi velike količine aspartama in drugih sladil le-te slabo vplivajo na naše zdravje. Posledice se žal pokažejo šele na daljši rok.

In kako mlade prepričati, da naj ne bi uživali energijski pijač? To lahko poskusimo z resničnimi tragičnimi primeri iz vsakdanjega življenja, ki so se končali s prenehanjem bitja srca, a g. Sotirov meni, da še vedno največ štejejo zgledi. Če bomo sami namesto po teh čudežnih napitkih raje posegli po naravnih energijskih snoveh,  kot so semena chia ali koren maca in druge, bomo zase in za mlade resnično storili največ.



Starši drugih letnikov in BN3. a so imeli v veliki predavalnici predavanje Avtoriteta v družini in/ali nuja, ki ga je vodila gospa Mateja Petric iz Posvetovalnice za starše in otroke v Novem mestu. Starši so se seznanili z razvajenostjo, s postavljanjem meja in prevzemanjem odgovornosti za svoja dejanja. Predočen jim je bil pomen avtoritete, ki jo imajo v družini oni kot starši in pomen učitelja v šoli, ki mora prav tako delovati kot oseba z avtoriteto. Svetovano je, da morajo biti starši dosledni, vzgajati z zgledom in pogovorom. Predavateljica je poudarila, da je vzgoja ena težjih nalog, ki nam je kot staršem zaupana.  



Starši tretjih in četrtih letnikov (tudi pti programa) so imeli roditeljski sestanek v športni dvorani. V okviru predavanja Možnosti nadaljnjega izobraževanja, ki ga je imela gospa Mihaela Kovačič, so bili seznanjeni z osnovnimi informacijami o opravljanju  poklicne mature in možnostjo opravljanja enega od predmetov splošne mature. Starši so bili seznanjeni z vpisnim postopkom in z možnostjo nadaljnjega izobraževanja po končani srednješolski izobrazbi.


Po roditeljskih sestankih so sledile govorilne ure po učilnicah.

IMG 3995IMG 3994IMG 3993IMG 3992IMG 3991IMG 3990IMG 3989IMG 3984IMG 3983IMG 3982IMG 3981